Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос, съвет и мнение за спортно окачване на Alfa Romeo 159, седан, 2.4

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос, съвет и мнение за спортно окачване на Alfa Romeo 159, седан, 2.4

Здравейте колеги,

Искам да попитам следното: Може ли да споделите мнение за следният спортен кит за Alfa Rоmeo 159 http://www.kz-tuning.com/index.php?s...duct&show=3127

Пише, че е made in Germany, но нещо цената ми е много съмнителна и ми се струва ,че е нещо като Китаец, въпреки всичко, ако може да споделите мнение и ако някой колега е закупил също да каже как се държи колата и дали с него мога да постигна "TI-ския" ефект, а именно стабилност и визия.

Другият ми въпрос е какво ви е мнението за Bilstein B6 Pro kit sport с черен Eibach, дали с него също се постига "TI-ския" ефект, въпросът е че цената на 4-та амортисьора и пружини идва някъде към 1600 лв и и искам да попитам дали струва тези 1000 лв. отгоре спрямо първият вариант.
    Консултирах и се приятел, който ме съветва,че нямало смисъл да наливам чак толкова пари за окачване, при положение, че колата е 200 коня, евентуално с ремам малко повече.

Ще ви бъда много благодарен за съвет и мнения.
    Благодаря предварително.
    Поздрави.

Дали единия или другия, кофтито е че такова окачване не е за нашите пътища. Не знам защо би искал да си го причиниш, аз от известно време се чудя да го сменявам с нормалното за 159.
    Иначе относно линка, комплект обикновени амортисьори с пружини излиза малко повече, така че се съмнявам в качеството. Дори да не се скапе бързо, возията може да стане като каруца, което при Ti-ското окачване го няма.
    И най-вече, на сайта пише само "за Alfa Romeo159 2005-2012 година", което е много общо - според версията на колата може да има над 300 кг разлика в теглото, за това и окачванията са с различни парт номера за различните конфигурации, за това и на сайта на Bilstein има конфигуратор.

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
      Дори да не се скапе бързо, возията може да стане като каруца, което при Ti-ското окачване го няма.
      Това ...

Мисля, че за 1600лв може да се намери пълен комплект оригинално TI окачване.
      Отпред: Амортисьори: 50515150, пружини: 50515159
      Отзад: 50515186 / 50515186
      '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
      Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
      Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Ако са здрави амортисьорите и държиш да я смъкнеш, най-евтиния вариант е Eibach Pro Kit и забравяш. Хем ще е нисичка, хем няма да е много, а и ще запазиш що годе приятната возия... Макс 200евро са едни нови пружини, в зависимост за кой мотор са.
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Абе няма драма с TI окачването, от 2 години го карам. Минавал съм на места, където и SUV-овете едвам се влачат, имайки впредвид и 19'ки с 235/40 гуми. Сравенено със стандартното е по стегнато и се клати по-малко. Сега, нищо немога да кажа за афтърмаркет окачване с ефект "TI".
          '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
          Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
          Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

За мен е излишно това със спортното окачване, 159-ката не е за това. Аз примерно обмислям също както каза един колега ейбах про кит, сваля се колата с 25-35мм, по чуждите форуми пишат, че и поведението се променя в положителна посока, няма нужда от смяна на амортисьори, возията не се влошава почти, и струва до 400лв., за 1.9 го гледах даже 320лв. Проблем за мен остава зимата, при образуването на коловози, но това вече е няколко дни само, няма го снега през целия сезон.
            Ex ALFA 156 1.8TS
            Now ALFA 159 1.9JTDm
            "How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.

Comment

Благодаря колеги за съветите и информацията и все пак , не можах да разбера дали си струват тези bilstein по 300 лв на амортисьор и дали някой колега кара с такива, да сподели впечатление, иначе явно със сигурност ще сложа един eibach pro kit.

Благодаря предварително.
              Поздрави,

Comment

Март месец сложих Eibach Pro Kit на оригиналните амортесьори и съм доста доволен, отпред не се промени много, отзад слезна повече и стойката стана още по-красива. От към возия се втърди осезателно, в завойте се подобри малко, но все още си накланя. Сравнявах ги с TI, мойта е една идея по-ниска и от към возия е една идея по-твърда и по-малко се накланя в завой. Следващата стъпка при мен ще е или Bilstein B8 или направо coilover-и, което според мен бая ще подобри поведението на колата.

П.С. След като сложиш пружините трябва да почнеш да внимаваш много на спящите полицай и коловозите
                Alfa Romeo 159 2.4 Q4

Comment

За 159 не мога да кажа как се държи с pro kit, но предните ми две Алфи им бях сложил pro kit пружини и возията става отвратителна. Супер нервна и усещаш всяка една неравност. В комбинация с големи джанти става непоносимо за ежедневна употреба. Вярно изглежда по-красиво, но само това.
                  На тази кола със сигурност няма да си го причиня. Заводското окачване на 159 е много балансирано. Хем е стегната и стабилна, хем не друса като каруца.
                  Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                  ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                  ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Не знам защо си правите колите друсалки....да нямате камъни в бъбреците, та да ги разбивате...159 има много устойчиво окачване, доказано и на тестове....ТИ е с една идея по добро.....за мен това са каруцарски изпълнения.....
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                      Не знам защо си правите колите друсалки....да нямате камъни в бъбреците, та да ги разбивате...159 има много устойчиво окачване, доказано и на тестове....ТИ е с една идея по добро.....за мен това са каруцарски изпълнения.....
                      Бе ти като не разбираш , я си сипи една сливова и включи скарата ��

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                        Бе ти като не разбираш , я си сипи една сливова и включи скарата ��
                        ))....нямаш грижи...кога се пребираш....?

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                          ))....нямаш грижи...кога се пребираш....?
                          Октомври

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                            Октомври
                            Ще запазя едно чувалче въглища, ако решиш да се обадиш

Comment

Working...
                            X